Res sem vesela sedaj, ko je bilo odmaševanje odtoka, končno narejeno tako, kot bi moralo biti že zdavnaj. Medtem ko se tuširam, končno ne nastaja več bazen v banji, ampak gre voda takoj v odtok. Sedaj, ko sem namestila tudi mrežico, ki lovi lase, pa seveda nič več ne more v odtok, da bi ga lahko zamašilo. Še vedno sem prepričana, da so bili lasje največji krivec tega. Tudi meni so ne dolgo nazaj lasje res zelo izpadali. Čeprav se je to zdaj popolnoma umirilo, je pa škoda vsekakor bila narejena in je bilo dolgo odmaševanje odtoka, verjetno posledica tega.

Ampak glede na rezultat so bili vsi ti meseci dela vsekakor vredni vseh muk. Mislila sem namreč, že da bo treba narediti kakšno bolj temeljito sanacijo, ampak se je na srečo vse zelo lepo izšlo. Tako, da sedaj vse deluje tako kot mora. Tudi za naprej vem, katero čistilo moram uporabiti za odmaševanje odtoka, če se karkoli podobnega ponovno zgodi. Mislim, da je skoraj nemogoče, da bi se lahko kaj takšnega zgodilo, ampak nikoli se ne ve. Sedaj ko sem pripravljena na vse, sem mnogo bolj mirna.

Tuširanje med tem, ko nastaja bazen res, ni nekaj, kar bi ponovila. Res je bilo moteče in nadležno in počutila sem se kakor, da se prham nekje, kjer ni nič urejeno. Ampak, če ima večino ljudi v družini dolge lasje se pote lahko marsikaj zgodi z odtokom. Ni mi pa še danes jasno, kako je možno, da je to tako zelo težko rešiti, čeprav obstaja toliko izdelkov na trgu za to, moraš vseeno zelo dobro raziskati, kaj je tisto, kar odmaševanje odtoka, resnično uredi. Še jaz sem to čistilo našla po popolnem naključju, in to potem, ko sem še skoraj obupala. Bolj iz navade kakor pa v prepričanju, da bo karkoli pomagalo, sem kupovala čistila za odmaševanje odtoka in niti ne vem, ali sem še karkoli pričakovala, tako, da me je rešitev na koncu popolnoma presenetila. 

Uspešno odmaševanje odtoka je za nami