K sreči vnetje mehurja večinoma velja za akutno in lažje rešljivo. Prav tako pa so poznana tudi kronična vnetja mehurja, ki trajajo dalj časa. Najpomembneje pri vsem tem pa je, da čim prej prepoznamo znake in tako tudi ukrepamo. S tem namreč preprečimo, da bi se akutno stanje morda prevesilo v kronično ali morda celo precej bolj resno obolenje senčil.

Najpogostejši znaki za vnetje mehurja so na primer močna pa tudi pogosta nuja po uriniranju, pekoč in boleč občutek pri uriniranju, pogosto uriniranje, vendar je količina urina vsakič manjša, slabši curek pri uriniranju, moten urin z neprijetnim vonjem, bolečina v medenici.

 

Ženske vnetje mehurja dobivajo pogosteje v primerjavi z moškimi

Zakaj je značilno, da ženske pogosteje zbolevajo za vnetim mehurjem? Zato je v resnici kriva anatomija. Ženske so namreč precej bolj izpostavljene vnetju spodnjih senčil, ker imajo krajšo sečnico in posledično slabše obrambe pred vdorom bakterij iz zunanjega okolja.

Sicer pa zdravniki zelo pogosto opažajo, da je za vnetje mehurja krivo tudi to, da ljudje uživamo premalo tekočine, torej ni vse odvisno od anatomije našega telesa.

 

Kaj lahko pomaga pri vnetju mehurja

Še preden si pomagamo sami, moramo najprej seveda prepoznati vrsto težave, ki jo želimo reševati. Če je vnetje mehurja akutno in lažje, si lahko torej pomagamo kar sami, in sicer z raznovrstnimi prehranskimi dopolnili ali pa nekaterimi za to namenjenimi medicinskimi pripomočki.

Če pa vnetje mehurja traja bistveno dlje časa, kot bi pričakovali, se moramo nujno obrniti k svojemu osebnemu zdravniku.

 

Dober nasvet lahko dobite tudi v lekarni

V lekarnah imajo za vnetje mehurja številne kakovostne oziroma učinkovite prehranske dodatke. Na teh mestih lahko prejmete tudi številne konkretne  nasvete glede na svoje potrebe, torej najprimernejšo obliko samopomoči, ki jo potrebujete v primeru vnetja senčil.

A kot smo omenili, najpomembneje je vnetje hitro prepoznati in čim prej primerno ukrepati.

Leave a comment